site logo

Ordföranden har ordet 2016-07-15

Förberedelser inför hösten 2016

poster
Lennart Olsson, ordförande

Hej medlem!

Vid årsmötet 16/3 fick vi två välbehövliga tillskott till styrelsen, Isa Nelsson (ny sekreterare) och Bengt Gustafsson (ny kassör). Det bör glädja oss alla. Nu har vi kommit igång!

Du som vill vara med och hjälpa till är alltid välkommen att kontakta mig. Brinner du för någon relevant fråga för alla villaägare? Kanske ditt företag vill marknadsföra sig till våra ca 1800 medlemshushåll med medlemsrabatt, eller ordna en kurs för villaägare inom ert område?

För egen del har jag moderniserat föreningens webbplats. På hemsidan hittar du de senaste bloggartiklarna och en sammanfattning av Villaägarnas tre verksamhetsområden, med viktiga direktlänkar.

Intressepolitik

Inom intressepolitiken hoppas vi att vårt domstolsärende mot SEVAB och kommunen ska komma till något slags avgörande under hösten. Det har blivit en långbänk över flera år nu! Vårt enkla krav är att SEVAB och kommunen ska följa lagen, så att en vanlig medborgare bland annat ska kunna kontrollräkna att taxor och avgifter är rimliga.

I månadsskiftet maj/juni fick vi en insändare publicerad i Strängnäs Tidning om Strängnäs kommuns förluster avseende fjärrvärme. Nej, vi har inte fått något svar av politikerna. Vi brukar inte få några vettiga och konkreta svar, men vi märker att tjänstemän och politiker skärper sig för att vi håller ett öga på dem. Och det är ju det viktigaste.

Rådgivning

Fri rådgivning till medlemmar per telefon och e-post står i huvudsak riksförbundet för. Du hittar direktlänkar för rådgivning på vår nya hemsida. Fråga helst Villaägarnas rådgivning innan du köper en vara eller tjänst till huset, om du är det minsta osäker. Det sparar du både frustration och pengar på!

Många yngre medlemmar söker sig till Villaägarna för att uppnå ökad trygghet i sitt villaägande. Därför har föreningen beslutat att arrangera lokala kurser av olika slag för våra medlemmar. Kurserna är under planering, så du är välkommen att föreslå ämnen och saker du vill att vi ska ta upp.

Förmåner

Detta år skickas tyvärr inget lokalt rabatthäfte ut till medlemmarna, men vi planerar för att det ska bli ett pappershäfte 2017. Däremot hittar du alltid aktuella lokala rabatter online på vår webbplats. Spara ett bokmärke i din mobiltelefon redan nu så blir det lättare att hitta rabatterna när du är ute och rör på dig.

Somriga villahälsningar,

Lennart Olsson, ordförande
Villaägarna i Strängnäsbygden